Koerier 079: Jef Vanwinkel

Koerier 079: Jef Vanwinkel
Model: 079
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 79

Jef Vanwinkel, Tielt-Winge (BE)

In Koerier 79 houden wij onze camera gericht op een Vlaamse Brabander die bij zijn oude duiven het duivinnenspel tot een ware kunst heeft verheven: Jef Vanwinkel. De zware midfond met vluchten van vijf- tot zeshonderd kilometer is een kolfje naar zijn hand. Het jongeduivenspel wordt door hem met doffers en duivinnen op weduwschap gespeeld.

Jef heeft een stam opgebouwd met onder andere de Witten Engels, een prachtige bonte doffer, die rechtstreeks afkomstig is uit de stallen van de familie Engels uit Putte, bij Mechelen.

In de loop der jaren heeft hij talloze nationale en semi-nationale overwinningen behaald, en ook bij de nationale kampioenschappen van België komen wij de naam van Jef Vanwinkel regelmatig tegen. Bovendien leverde hij tweemaal een prijswinnaar voor de nationale Olympiadeploeg: Pluimpoterke was present in Porto 2005, Olympic Witstaart in Oostende 2007.

Aan het eind van het seizoen 2007 voegde Jef een nieuwe bekroning toe aan zijn indrukwekkende palmares toen hij de winnaar bleek van de eerste Belgian Flying Cup op het onderdeel zware midfond, vóór wereldberoemde namen als Thoné, Deno-Herbots, Roodhooft en Van Lint.

Toen bovendien bleek dat Jef bepaald geen blad voor de mond neemt en bereid was ALLES te tonen, ook voor onze camera, is de Koerier naar zijn woonplaats Tielt-Winge afgereisd voor een uitgebreide reportage over deze all-round duivenman.

september 2007/ speelduur  ± 110 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024