Koerier 088: Gebroeders Limburg

Koerier 088:  Gebroeders Limburg
Model: 088
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 88

Gebroeders Limburg, Zuidveen

“Doe maar gewoon” is het motto van GERARD & JOHN LIMBURG. De prestaties van de broers uit de Kop van Overijssel zijn echter verre van gewoon: ze hebben het ongeëvenaarde aantal van 44 teletekstvermeldingen en 7 nationale overwinningen op hun conto staan. Hun topjaar is 2008, toen ze binnen een maand de 1e nationaal Limoges sector 4 (tevens 1e internationaal NU), de 1e NPO Orléans en de 1e NPO Périgueux in de wacht sleepten. Ook 2009 bracht weer de nodige successen, zodat ze bijvoorbeeld kampioen Superprestige Internationaal van de NU werden.

Hoe slagen zij erin zulke topprestaties neer te zetten op maar liefst twee disciplines? Om hierachter te komen bracht De Koerier deze zomer drie bezoeken aan Zuidveen. U maakt kennis met Gerard, de melker, en met John, de hokkenbouwer, en u ziet hun cracks.

We beginnen met de DAGFOND en volgen de aankomst van nationaal Châteauroux. Hier worden Koopmanduiven ingezet, afkomstig van Poortvliet en Doornenbal & Kobes. Hun absolute topper is Rick, in 2008 nationaal duifkampioen Eendaagse Fond met o.a. een 1e op NPO Orléans.

Bij de OVERNACHTduiven is de Superkweker van Geel de stamdoffer. Ook ziet u de Spirit, volgens Gerard “een vreemde eend in de bijt”, namelijk een Theelenduif.

We gaan met Gerard de hokken langs en vragen hem in te gaan op het bijzondere van hun aanpak. Hij legt uit waarom de gebroeders alleen het traditionele weduwschap spelen en waarom ze de weduwnaars niet lappen. Ook gaat hij uitgebreid in op zaken als hokkenbouw, vormherkenning en de rol van gerst bij hun voedermethode.

In deze KoerierSpecial 2009 ziet u kortom of het echt allemaal zo “gewoon” is wat de gebroeders Limburg doen om zulke buitengewone resultaten te behalen.

november 2009 / speelduur ± 110 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024