Koerier 089: Jan Buis – Leo Heremans deel 1

Koerier 089:  Jan Buis – Leo Heremans deel 1
Model: 089
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 89

Jan Buis, Bussum

Met slechts zeven weduwnaars wist Jan Buis in 2009 voor de tweede maal NATIONAAL VITESSEKAMPIOEN te worden. In 2005 flikte hij dit ook al, en toen had hij ook nog de Nationale Asduif Vitesse met Sikora.

Jan, inmiddels 67 jaar, heeft een longziekte. Daarom kan zijn hok volledig “van buitenaf” bediend worden. Bovendien zou de duivensport voor Jan allang voorbij zijn geweest zonder de inzet van zijn vrouw Tonnie, die echt álles schoonmaakt.

U ziet hoe je met een hokje voor zeven weduwnaars en met 20 jonge duiven en twee kweekkoppels in de schuur twee maal vitessekampioen van Nederland wordt. Voor elke liefhebber een lichtend voorbeeld; doe er uw voordeel mee, want ZO KAN HET DUS OOK!

Leo Heremans, Vorselaar (BE)

DEEL 1: WEDUWSCHAP & STAMOPBOUW

Na een bliksemcarrière bereikte Leo Heremans de top van de Belgische duivensport. Als dé man achter de combinatie Heremans-Ceusters werd hij vier maal 1e provinciaal kampioen KBDB district Antwerpen. Zijn Euro, die o.a. Superstar Snelheid van de Gouden Duif was, werd in 2007 gekocht door Evert-Jan en Hans Eijerkamp op de totaalverkoop van Heremans-Ceusters.

Leo behield drie duiven, waaronder het latere droompaar Nieuwe Rossi & Eén Oogje, en ging alleen verder. En zie: twee jaar later klopte hij alweer aan de deur met het 2e kampioenschap Snelheid in de provincie Antwerpen.

Vooral op het gebied van het motiveren en voeren van zijn weduwnaars is Leo Heremans onovertroffen. We volgen de voorbereiding en de aankomsten van zijn duiven op de vluchten uit Quiévrain en Noyon.

Leo Heremans DEEL 2 is verschenen in Koerier 90.

juni 2010 / speelduur ± 115 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024