Koerier 097: Maurice Hasendonckx – Gebroeders van Toor

Koerier 097:  Maurice Hasendonckx – Gebroeders van Toor
Model: 097
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 97

Gebroeders Van Toor, Vlaardingen

DUIVINNENSPEL VAN A TOT Z

Deze combinatie, bestaande uit de tweeling Henk & Jan en Henks zoon Dennis, haalt geweldige series bij de oude duiven met een bijzonder systeem: zij spelen uitsluitend met duivinnen, waarbij ze twee duivinnen aan één doffer koppelen. Jaloezie en strijd zijn de pijlers.

De fijne kneepjes – omgang met de dames, hun huisvesting, training en voedering – laten wij uitgebreid zien, we volgen de gebroeders bij de verzorging en zijn aanwezig bij de aankomst der duivinnen uit Pommeroeul.

Op onze vraag “Waarom duivinnen?” antwoorden zij: een duivin is constanter, minder grillig in haar prestaties dan een doffer, en je houdt ze langer in vorm.

Maar dan moet je natuurlijk wél weten hoe je de duivinnen zover krijgt. Vandaar deze film.

Maurice Hasendonckx, Bouwel (BE)

De duiven van Maurice Hasendonckx zijn zeer geliefd. Menig kampioen die bij deze grootmeester een ronde haalde, slaagde wonderwel. We noemen Leo Heremans, die er wereldfaam mee verwierf; Neêrlands trots Willem de Bruin; de Combinatie Everling; en Alwin Petrie.

Maurice zélf speelt zijn duiven op totaal weduwschap tot 500 kilometer, met Bourges als limiet. Tot daar gaat het immers om snel vliegen, onder het motto: Gas geven tot thuis, dan snel recupereren. Het zijn geen voetgangers!

Wij laten u de duiven zien en volgen Maurice op een vlucht uit Quiévrain.

juni 2012 / speelduur ca. 120 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024