Koerier 129: Peter Crans & zijn duivinnen

Koerier 129: Peter Crans & zijn duivinnen
Model: 129
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 129

Peter Crans, Den Helder

DUIVINNENSPEL

In Koerier 129 stellen wij u voor aan Peter Crans uit Den Helder. Deze grootmeester op de eendaagse fond werd in 2019 hokkampioen eendaagse fond in afd. 6 Noord-Holland. Hij speelt met 24 weduwduivinnen op een vlieghokje van 3,2 bij 2 meter. Het duivinnenspel heeft Peter tot een ware kunst verheven.

Stamvader van het hok is Okidoko, een volle broer van Okidoki van Arie Dijkstra. Okidoko's kinderen en kleinkinderen hebben talloze provinciale en nationale topprestaties geleverd. Neem Lieke: zij vloog in 2018 op Pithiviers én Châteauroux een 2e NPO provinciaal en werd daarmee 3e nationale asduif Eendaagse Fond en 9e nationale asduif Dagfond WHZB/TBOTB.

Ook het jongeduivenspel heeft Peter in de vingers. Zijn Princess Juul vloog in 2019 de 1e nationaal sector 2 vanuit Fontenay.

Deze prestaties zijn des te opmerkelijker als je bedenkt dat de duiven naar het verste punt van het vasteland van Noord-Holland moeten vliegen, met een overvlucht van Amsterdam van zo’n 80 kilometer. Om dan in afdeling 6 aan de kop te zitten, moet je wel goede duiven op je hok hebben!

Toen het duivenseizoen in het coronajaar 2020 eindelijk van start ging, bezochten we Peter Crans een paar maal. Hij liet ons de finesses van zijn duivinnenspel en de begeleiding van de jongen zien. Ook maakten we in augustus de aankomsten mee van de sectorvlucht vanuit Blois.

maart 2021 / speelduur: ± 115 minuten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024