Koerier 127: Freddy & Jacques Vandenheede

Koerier 127: Freddy & Jacques Vandenheede
Model: 127
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 127

Freddy & Jacques Vandenheede, Zingem (BE)

Driemaal Nationaal Kampioen KBDB

20 Nationale Overwinningen

In Koerier 127 stellen wij u voor aan twee broers uit Zingem in België: Freddy & Jacques Vandenheede, die met hun kolonie sinds jaar en dag successen boeken. Zo waren ze al driemaal nationaal kampioen KBDB: in 2012, 2017 en 2018. Ook leveren zij regelmatig duiven aan de Belgische Olympiadeploegen, bijvoorbeeld Olympic Mercy en Olympic Tygo.

Met zowel de jongen, de jaarlingen als de ouden behaalden zij tot nu toe 20 nationale overwinningen; alleen al dit jaar wonnen ze nationaal Vierzon jaarlingen én oude duiven en nationaal Cahors oude duiven. Ze blinken uit op de zware halve fond en fond.

De broers vlogen aanvankelijk apart, maar in 2008 bundelden zij hun krachten. Bij Freddy staan de vlieghokken, terwijl Jacques aan de overkant van de straat de kwekers onder zijn hoede heeft.

De huidige stamvader van het hok-Vandenheede is Mattheo, een zoon van de Limoges van De Rauw-Sablon. Hij is vader van onder andere Annelise, eerste nationale asduif zware halve fond 2013, en ook onder zijn kleinkinderen zijn echte toppers.

De Koerier ging op bezoek bij Freddy en Jacques om de geheimen achter hun grote successen te ontrafelen en de aankomsten van de weduwduivinnen, de weduwnaars en de jonge duiven van Châteauroux bij te wonen.

oktober 2019 / speelduur: ± 130 minuten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024