Koerier 124: Martin van Zon: het Van Zon-hok & Jongeduivenspel

Koerier 124: Martin van Zon: het Van Zon-hok & Jongeduivenspel
Model: 124
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 124

Martin van Zon, Krimpen aan de Lek

Alles over het Van Zon-hok

Jongeduivenspel

In de Koerier Special 2018 maken wij opnieuw kennis met Martin van Zon. Zijn verhuizing in 2014 van de eendenkooi in Berkenwoude naar het stadse Krimpen aan de Lek was een grote overgang. Vier jaar later maken we met Martin de balans op hoe hij dit heeft aangepakt.

Martin legt de basisprincipes van het Van Zon-hok uit, in theorie en in praktijk. Zowel exterieur als interieur worden diepgaand behandeld. Ook het basisprincipe van de ventilatie komt aan de orde: de wind strijkt als het ware boven de afdelingen, gaat erin maar ook weer eruit.

We filmden de jongeduivenvluchten op drie opeenvolgende zaterdagen. Hierbij zien we spectaculaire aankomsten en de werking van de centrale klep. Martin laat zien hoe de jonge duiven op de deur worden gespeeld.

Ook gaat hij in op het duivinnenspel bij de oude duiven en het weduwschap met de doffers. De partners van zowel de duivinnen als de doffers blijven altijd thuis.

Als afsluiting van de film legt Martin uit wat hij onder eerlijk spel verstaat. Hij introduceert de Champions League: vluchten met gelijke kansen voor iedereen, om de duivensport toekomstbestendig te maken.

Al met al een gevarieerde en leerzame film, die de liefhebbers veel gespreksstof zal bieden.

november 2018 / speelduur: ± 120 minuten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024