Koerier 116: Gerard Schalkwijk, van programmaspeler tot fondspecialist

Koerier 116: Gerard Schalkwijk, van programmaspeler tot fondspecialist
Model: 116
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 116

Gerard Schalkwijk, Lopik

Van Programmaspeler tot Fondspecialist

Gerard Schalkwijk was al jong gefascineerd door de duivensport. Hij begon zijn duivenloopbaan bij wijlen zijn vader Ries. Vader en zoon, spelend onder de naam Gerard Schalkwijk, werden wijd en zijd bekend om hun Meulemansduiven: de "gehamerde" en de "choco’s". Ze hoorden steevast tot de kampioenen van afdeling 7.

Nadat Gerard IJsselstein had verruild voor Lopik, richtte hij zijn vizier steeds meer op de fond. Hij vindt zichzelf een overnachter met een voorkeur voor de ochtendlossing, maar nu het op de fond steeds sneller gaat, beseft hij dat je ook ’s avonds of ’s nachts duiven kunt verwachten.

Gerard speelt meerdere systemen op zijn hokken: nest, weduwnaars en weduwduivinnen. Zo beleefde hij in 2015 en 2016 superjaren met veel topklasseringen. Daarnaast ontwikkelde hij als gediplomeerd laborant met grote kennis van de duivensport belangrijke medische en natuurlijke duivenproducten met zijn bedrijf Travipharma.

We maken de vlucht vanuit Orange mee en bekijken Gerards verzorgings- en trainingssysteem. Ook toont hij ons zijn belangrijkste kweek- en vliegduiven. Tot slot komen de laatste ontwikkelingen op medisch gebied aan bod.

Koerier 116 is dan ook een interessante film voor iedereen die bij wil blijven in de sport.

november 2016 / speelduur: ± 90 minuten

 

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024