Koerier 105: Gebroeders Borgmans - Hilbert & Rik Doldersum

Koerier 105: Gebroeders Borgmans - Hilbert & Rik Doldersum
Model: 105
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 105

Gebroeders Borgmans, Reusel

Tijdens het leven van hun oom, de legendarische JOS VAN LIMPT "de Klak", konden Herman & Janus Borgmans putten uit diens bron. Dank zij deze Klakduiven en hun eigen stielkennis verwierven zij faam in binnen- en buitenland. Menige NPO-overwinning siert hun palmares. Zo houden zij de erfenis van De Klak in ere.

Toen zij vers bloed zochten voor de vliegploeg, kwamen ze bij de Heremans-duiven van Willem de Bruijn terecht.  Later ontmoetten ze Leo Heremans zelf, met wie ze ruilden: zuivere Klakken tegen Heremansen. Bingo!

Wij bekeken de huidige generatie duiven van de gebroeders en waren present bij een aankomst.

Hilbert & Rik Doldersum, Westerhaar

De duiven van vader Hilbert & zoon Rik Doldersum zijn een kruising tussen hun oude soort, uit het superkoppel de fameuze Jan × de Sproet, en Heremans-duiven. Hun Tijn, beste vitesseduif van WHZB 2013, is  een goed voorbeeld: zijn vader is een rechtstreekse Heremans (zoon van Di Caprio), zijn moeder komt uit het eigen soort.

Zij spelen het normale programma tot en met de dagfond. Hilbert zorgt voor de doffers en duivinnen op totaal weduwschap; Rik speelt op een eigen hok met de duivinnen, die gekoppeld zijn aan kweekdoffers. Verder doen ze alles samen. Deze aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen.

Wij volgden de mannen uit het duivenbolwerk Westerhaar bij de opening van het seizoen. Uiteraard pikten we een vlucht mee.

juni 2014 / speelduur: ± 120 minuten

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024