Koerier 019: De Ronde van Vlaanderen

Koerier 019:  De Ronde van Vlaanderen
Model: 019
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 19

De Ronde van Vlaanderen

Het land van de voorjaarsklassiekers, de kasseien en de Muur van Geraardsberg is ook de bakermat van de duivensport. Velen vinden dat er op vitesse, midfond en dagfond geen betere duiven bestaan dan de Vlaamse. In deze KoerierSpecial presenteren wij drie grote Vlaamse kampioenen. Bij elk van hen spelen de duiven van de andere twee een hoofdrol.

Norbert & Filip Norman uit Westkapelle behaalden zeven nationale overwinningen; in 1992 bijvoorbeeld de eerste nationaal Argenton jonge duiven en wederom eerste in de zwaarste competitie ter wereld, de Westvlaamse Interprovinciale Vluchten.

Silvère Toye, de beenhouwer uit Otegem, kreeg België binnen drie jaar aan zijn voeten met zijn Dikkoppen en Tarzans; in 1991 was hij 1e  kampioen Grote Fond van België, in 1992 1e kampioen Eendaagse Fond van België.

Gaby Vandenabeele uit Dentergem, jong van jaren en groots in prestaties, is de man van de keiharde selectie. Bij de Westvlaamse Interprovinciale Vluchten heeft hij zich ontpopt tot zwaarste tegenstander van Norbert & Filip Norman.

november 1992

Koerier Duivenfilms © 2022