Koerier 122: Luc De Laere & Henri van der Linde

Koerier 122: Luc De Laere & Henri van der Linde
Model: 122
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 122

De Kracht van Eenvoud

Luc De Laere, Anzegem (BE)

Met zeven provinciale zeges bevestigde het hok-De Laere in 2017 opnieuw zijn grote klasse. Luc De Laere werd gekroond tot algemeen kampioen van West-Vlaanderen.

Samen met vader Maurice bouwde hij zijn stam op met de superdoffer Tieke, een witte raaf die nog steeds zijn stempel op de kolonie drukt. De kruising van de Tieke-duiven met de Bliksem-lijn van vriend Gaby Vandenabeele bracht kampioen na kampioen voort.

Dankzij dit alles en daarbij een simpel weduwschapssysteem en gezonde zolderhokken werd Luc een van de beste spelers van West-Vlaanderen, zo niet de beste!

Henri van der Linde, Sint Jansklooster

Zeven NPO-zeges heeft deze mirakelman uit Sint Jansklooster al op zijn naam staan. Henri van der Linde behaalt geweldige prestaties en kettinguitslagen op een klein hok en met een ploeg van maar 76 oude duiven op totaal weduwschap en 60 jonge.

In 2016 was zijn doffer de 14-876 nationaal duifkampioen oud Eendaagse Dagfond en eerste asduif bij WHZB-BOTB. Zijn topduivin Maxima eindigde in 2017 als eerste duifkampioen van de Fondspiegel Jong.

Henri blinkt dus uit met oude en jonge duiven, en met doffers en duivinnen. Daarom brachten we deze alleskunner een bezoek. We liepen mee met de verzorging en waren bij de aankomst van een vlucht.

augustus 2018 / speelduur: ± 123 minuten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024