Koerier 121: Bart & Nance Van Oeckel

Koerier 121: Bart & Nance Van Oeckel
Model: 121
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 121

Het Unieke Spel- en Motivatiesysteem van

Bart & Nance Van Oeckel, Oud-Turnhout (BE)

In Koerier 121 stellen wij u voor aan Bart & Nance Van Oeckel uit het Belgische Oud-Turnhout. Bij zowel de oude als de jonge duiven hanteren zij een uniek vlieg- en motivatiesysteem. Ze nemen deel aan de midfond en de vluchten van 600 tot 800 kilometer.

Bart maakte naam met de Zwarte Diamant en diens nazaten van de Diamantenlijn. Zo won de F16, een rechtstreekse zoon, de eerste nationaal La Souterraine.

De ambities van Bart & Nance kregen pas echt vorm in 2015, toen zij een prachtige boerderij kochten waar ze zich volledig op de duiven-sport konden concentreren. Daartoe werd een ultramoderne accommodatie opgetrokken van 54 meter breed en 7,5 meter diep, die wordt geflankeerd door volières en kweekinstallaties.

De hokken hebben twee centrale ingangen. Doffers en duivinnen zitten gescheiden en ontmoeten elkaar alleen in de speciale motivatie-ruimte, het "motel" of ook de "sexruimte" genaamd.

In 2017 beleefden Bart & Nance hun eerste grote successen op de nieuwe accommodatie, met als kers op de taart de eerste nationaal Limoges met de Limo 1 tegen 10.556 oude duiven. Verdere topnoteringen waren de 5de nationaal op Narbonne, de 7de nationaal op Libourne en de 31ste nationaal op Argenton.

Het spel- en motivatiesysteem van Bart & Nance Van Oeckel is heel goed te gebruiken op een kleiner hok. Ook de doorsneeliefhebber kan dus zijn voordeel doen met deze reportage!

juni 2018 / speelduur: ± 95 minuten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024