Koerier 119: Jac van den Bosch – Geert Kouters & Zoon

Koerier 119: Jac van den Bosch – Geert Kouters & Zoon
Model: 119
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 119

Marathonspelers

Jac van den Bosch, Hengstdijk

Het echtpaar Jac & Lida van den Bosch, spelend onder de naam Jac van den Bosch, woont in het Zeeuws-Vlaamse Hengstdijk op het 60 hectare grote  recreatiepark De Vogel. Er staan maar liefst zestien hokken met rennen op het terrein, allemaal zes tot zeven meter diep en voorzien van centrale verwarming.

Jac & Lida behaalden tot dusver twee nationale overwinningen: in 2012  op Bordeaux ZLU tegen 4228 jaarlingen en in 2015 op Perpignan ZLU met Anoek. Beide overwinnaars zijn nog op de hokken aanwezig.

Jac begon in 1995 met de duiven, maar Lida is hem steeds meer gaan helpen bij het managen van de kolonie. We bezochten dit unieke echtpaar, bij wie de liefde voor de duiven en de sport vooropstaat.

Geert Kouters & Zoon, Noordhoek

Met Jac van den Bosch brachten wij een bezoek aan Geert Kouters & Zoon in het West-Brabantse Noordhoek. De combinatie bestaat uit Geert, al 78 jaar actief in de duivensport, zijn vrouw Nelly en hun zoon Anton. Zij spelen traditioneel weduwschap met doffers en nestspel met duivinnen.

De naam Kouters is legendarisch. Ze hebben te veel kampioenschappen, titels en ereprijzen behaald om ze allemaal op te noemen, maar eentje pikken we eruit: de nationale overwinning op Pau in 2009.

Ook in 2017 lieten de Koutersduiven zich geweldig zien. Op nationaal Saint-Vincent pakte de familie met 27 mee tegen 6228 duiven 15 prijzen, vijf bij de eerste vijftig!

oktober 2017 / speelduur: ± 120 minuten

 

 

 

 

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024