Koerier 118: Gert-Jan Beute selecteert in Saoedi-Arabië – Gero Dijk

Koerier 118: Gert-Jan Beute selecteert  in Saoedi-Arabië – Gero Dijk
Model: 118
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 118

Gert-Jan Beute selecteert in Saoedi-Arabië

Op uitnodiging van enkele liefhebbers ging Gert-Jan Beute in de winter van 2016 samen met de Koerier naar Saoedi-Arabië. In vier dagen tijd brachten we de nodige hokbezoeken en gingen duizenden duiven door de keurende handen van Gert-Jan.

Ook waren we aanwezig bij de inkorving voor een vitesse-midfond- en een fondvlucht en woonden we de aankomst bij van de midfondvlucht, 250 kilometer dwars over de woestijn!

In deze film maakt u kennis met de duivensport in Saoedi-Arabië. Daarbij ligt de nadruk op de wijze waarop Gert-Jan Beute selecteert: hij legt alles glashelder in het Nederlands uit.

Gero Dijk, Alblasserdam

1e internationaal Agen 2017

Op de ochtendlossing van de ZLU vanuit Agen 2017 was Gero Dijk met drie duiven mee de grote overwinnaar. De driejarige weduwnaar Theo behaalde niet alleen de nationale overwinning, maar versloeg ook het gehele internationale contingent van 25.328 duiven. Een schitterend resultaat voor het echtpaar dat achter de naam Gero Dijk schuilgaat: Evelien & Gero Dijk.

Op een afstand van 905 kilometer landde Theo ’s avonds om 8.06 uur op de klep in Alblasserdam. Met een snelheid van 1194 meter per minuut was hij met een ruime marge de triomfator. Hij voert de bloedlijnen van Cees Bosua, Arie Dijkstra en Gerard & Bas Verkerk.

De voorkeur van het echtpaar Dijk gaat uit naar de dagfond. Evelien is onmisbaar bij de verzorging van de kolonie.

We brachten een bezoek aan Evelien en Gero, die nog zichtbaar genoten van hun fenomenale succes.

augustus 2017 / speelduur: ± 117 minuten

 

 

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024