Koerier 117: Arie Dijkstra – Cor Buis junior

Koerier 117: Arie Dijkstra – Cor Buis junior
Model: 117
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 117

Arie Dijkstra, Oudwoude

In 2016 heeft Arie Dijkstra opnieuw bewezen dat hij over een ijzersterke kolonie allround-duiven beschikt, opgebouwd rondom zijn stamkoppel Leonardo × Tinkelbel.

Vorig jaar had hij meer dan één topduif, met Powerplay als beste; deze eindigde als derde nationale asdoffer in de competitie WHZB/BOTB. Ook in de afdeling Friesland sleepte Arie op alle disciplines een karrevracht aan titels binnen. Op de zware dagfond blinkt hij in het bijzonder uit, met prijspercentages van 65% en heel vroege prijzen.

Wij zochten deze bijzondere melker op en filmden de aankomsten van twee vluchten.

Cor Buis Junior, Aalsmeer

Achter de naam Cor Buis Junior gaan twee mannen schuil: vader en zoon Buis, beiden met de voornaam Cor.

Al in de jaren 70 en 80 speelde senior de afdeling Amsterdam kapot met zijn Peer van Gompel- en Nellis van de Polduiven. Daarna vertrok hij naar de familie Romein om de vliegers te soigneren. Mede dankzij zijn vakkennis kregen de Vossen van Romein nieuwe impulsen.

Na de dood van Hillie Romein keerde Cor terug naar zijn roots om junior bij te staan bij de verzorging. Zo ontstond een nieuwe combinatie, die al snel kettinguitslagen in het Amsterdamse behaalde, zoals op de midfondvlucht Peronne 2016 van afdeling 6: 1, 2, 11, 14, met 24 prijzen op 34 duiven mee, tegen 10.960 duiven!

Alle reden dus voor een bezoek aan vader en zoon in Aalsmeer, waar we natuurlijk ook de aankomst van een vlucht bijwonen.

mei 2017 / speelduur: ± 125 minuten

 

 

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024