Koerier 115: Het Moderne Fondspel volgens Tim Hage

Koerier 115: Het Moderne Fondspel volgens Tim Hage
Model: 115
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 115

Tim Hage, Woerden

Het Moderne Fondspel

Het fondspel maakt de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door. Op de ZLU-vluchten met ochtendlossing bereiken de duiven zelfs op de langste afstanden hun hokken nog diezelfde avond of nacht. Tot de mannen die hier een patent op hebben, hoort Tim Hage uit Woerden. Op Saint-Vincent draaide hij zijn doffer de Heilige Geest op de dag zelf nog vóór het donkerworden. Hij levert deze prestaties op een hok met maar 23 weduwnaars, 16 koppels nestduiven en 60 jongen.

Tim verdiende zijn sporen met het programmaspel en stapte een paar jaar geleden over naar de grote fond, met een voorkeur voor de ZLU-vluchten. Zijn kweek-, training-, voeding- en opleidingsmethode is geënt op de ervaringen die hij sinds de jaren tachtig opdeed met de programmavluchten.

In Koerier 115 legt hij deze moderne aanpak uitgebreid uit, geïllustreerd aan de hand van voorbeelden op eigen hok. Zo ontstaat in deze bijna twee uur durende film een beeld van deze moderne fondspeler en zijn duiven, die van geen opgeven weten. Dit is de moderne fondduif!

oktober 2016 / speelduur: ± 120 minuten

 

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024