Koerier 112: Zo Vader, Zo Zoon: Bert & Marco Braspenning

Koerier 112: Zo Vader, Zo Zoon: Bert & Marco Braspenning
Model: 112
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 112

Zo Vader, Zo Zoon

Bert Braspenning, Wijdewormer

Zeventig jaar duivensport

Op 24 juni 2016 is het 70 jaar geleden dat Bert Braspenning zijn eerste duiven kreeg. Sinds die tijd was hij geen dag zonder duiven. De eerste vlucht waaraan hij in de jeugdafdeling meedeed, won hij gelijk en hij had meteen ook de snelste bij de senioren.

Dit betekende de start van een glorieuze duivensportcarrière, waarin hij provinciaal en nationaal meer dan duizend eerste prijzen en kampioenschappen wist te winnen. Daar bleef het niet bij: hij behoorde nationaal tot de beste liefhebbers, bezat diverse asduiven, deed in 2011 mee aan de Olympiade in Poznan met Big Leo, en eindigde hoog in de klassementen van de nationale competities.

Bert genoot grote bekendheid door zijn fraaie Janssenduiven. In 2000 ontving hij een Europees Certificaat voor het kweken van zijn eigen ras en zijn sterke spel op de snelheidsvluchten gedurende 50 jaar, zodat hij mocht spreken van het Ras Braspenning. Hij gaf een nieuwe impuls aan dit ras door de Janssenduiven te kruisen met de Heremansduiven van Willem de Bruijn.

Bert heeft bijna alles gewonnen wat er te winnen was en gaat nu het stokje overdragen aan zijn zoon Marco.

Marco Braspenning, Wieringerwerf

Zet de traditie voort

Net als zijn vader is Marco Braspenning een fervent liefhebber van alle vluchten tot 500 km. Hoewel hij pas op latere leeftijd is begonnen, eindigde hij na drie jaar al bij de beste vijf nationale vitessekampioenen.

In Noord-Holland is ook hij niet meer bij de kampioenen weg te denken. Hoe kan het ook anders als je uit dezelfde kweekstal kunt putten en een vader hebt die zelf bijna een duif is!

Dit jaar speelde Marco voor het laatst in Wieringerwerf. Vanaf 2016 woont hij weer in de buurt van zijn vader, in Zaandam.

november 2015 / speelduur: ± 160 minuten

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024