Koerier 110: Gebroeders Scheele - Boudewijn Pouw

Koerier 110: Gebroeders Scheele - Boudewijn Pouw
Model: 110
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 110

Boudewijn Pouw, Utrecht

Topprestaties op een kleine accommodatie

Al tientallen jaren staat deze melker met de kleine mand aan de top in regio en afdeling, op vitesse en midfond en met de jonge duiven. Hij woont in “het Sterrenwijk”, een oude volksbuurt waar de duivensport vroeger volop werd beoefend. Toen al was Boudewijn Pouw een der beste melkers van de stad.

Hij heeft maar een kleine accommodatie en een beperkt aantal duiven. Hun kwaliteit moet dus zeer hoog zijn. Hij speelt totaal weduwschap. Zijn beste vliegduif van dit moment is de 25. Deze doffer speelde al zeven maal de eerste in de vereniging. Hij is duifkampioen vitesse van de regio en maakt grote kans op de titel Beste vitesse/midfondduif 2015 van WHZB.

We zochten deze vakman op, liepen een dag met hem mee en filmden de aankomst van een midfondvlucht. Pakt de 25 ook dan weer de eerste prijs? We gaan het zien!

Gebroeders Scheele, Terneuzen

Nationale overwinningen & kettinguitslagen

Vader Adriaan en zoon Jaap Scheele staan sinds lang aan de nationale en provinciale top in de duivensport. De laatste vijf jaar 21 eerste prijzen in NPO en afdeling en kettinguitslagen aan de lopende band: dat zegt genoeg!

Toch verzorgen zij de duiven het hele jaar door op relatief eenvoudige wijze. Als je bij hen op bezoek komt, dan proef je de echte passie voor de sport.

De goede duif staat hier centraal. Hun huidige duivenbestand is opgebouwd rond stamdoffer Superboy. Zijn kinderen en kleinkinderen presteren geweldig. De genen van deze topvererver lopen als rode draad door een van de beste kolonies programmaduiven van Nederland.

Wij gingen bij Adriaan en Jaap op bezoek om de nationale dagfondvlucht Châteauroux mee te maken en achter het geheim van hun grote successen te komen: de goede duif.

augustus 2015 / speelduur: ± 140 minuten

 

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024