Koerier 109: Leo van Rijn - Combinatie Derycke-Schieman met Gaby Vandenabeele

Koerier 109: Leo van Rijn - Combinatie Derycke-Schieman met Gaby Vandenabeele
Model: 109
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 109

Combinatie Derycke-Schieman, Terneuzen-Axel

met GABY VANDENABEELE

Voor onze reportage over deze Zeeuwse combinatie bezoeken we zowel Terneuzen, woonplaats van de bekende duivenarts Patrick Derycke, als Axel, waar zijn partners Adrie, Kees & Jaap Schieman wonen en de vlieghokken staan. De taakverdeling is simpel: Patrick doet de medische begeleiding en het lappen, Adrie, Jaap & Kees de dagelijkse verzorging. In 2014 behaalden zij een 1e nationaal Gien sector 1 Jonge Duiven.

Patrick is een goede vriend van levende legende Gaby Vandenabeele, die een dag met ons meegaat naar de mannen. Gaby levert ook de topduiven aan de combinatie. Mooier kan het niet!

In zijn functie van dé dopingautoriteit van Nederland zal Patrick ons bovendien bijscholen over de laatste ontwikkelingen op dit gevaarlijke gebied: wat is verboden, wat mag wel?

Tot slot zijn wij bij de aankomsten van de duiven in Axel.

Leo van Rijn, De Lier

Topprestaties & Topkwekers

In Nederland staat de naam Leo van Rijn al decennia garant voor topprestaties. Zijn vermaarde Keizer werd na drie overwinningen een kweker met een uitstraling tot ver over onze landsgrenzen. Een andere topkweker, De Benjamin (1e Bourges, 1e Libramont) gaf zijn supergenen door met Koopman- en Vandenabeeleduiven. Dit resulteerde in Marja 653, vorig jaar de Beste Jonge Duif bij WHZB.

We lopen met Leo mee bij de verzorging en maken een vluchtdag mee.

juni 2015 / speelduur: ± 150 minuten

 

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024