Koerier 108: Vier Jonge Toppers: Ydo & Elco Homma, Jeroen van Heumen, Jorrit Borst

Koerier 108: Vier Jonge Toppers: Ydo & Elco Homma, Jeroen van Heumen, Jorrit Borst
Model: 108
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 108

VIER JONGE TOPPERS

In deze Koerierspecial 2014 richten wij ons op de toekomst van de duivensport. We belichten vier jonge liefhebbers, die allemaal zelfstandig spelen en bovendien fulltime werken of studeren. Dat weerhoudt hen er niet van om nu al hoge ogen te gooien op de verschillende disciplines. Hun aanpak is gebaseerd op moderne ideeën, waar ook de oudere liefhebber zijn voordeel mee kan doen!

Ydo & Elco Homma, Steggerda

Programmaspel

De broers Ydo & Elco Homma, uit het zuiden van Friesland, begonnen in 2006 met postduiven. Al direct hadden zij de fanatieke wil om iets te bereiken in de duivensport. Daarbij kregen zij begeleiding van de familie Jellema en later ook van Team Eijerkamp.

In de loop der jaren is de kwaliteit van hun duiven flink gestegen. Ydo & Elco kwamen in 2009 tijdens hun zoektocht naar goede duiven terecht bij Arie Dijkstra uit Oudwoude. Sinds 2010 kwamen er ieder jaar duiven bij van Hans & Evert-Jan Eijerkamp.

De prestaties van de broers op de programmavluchten zijn de laatste jaren gestegen tot een hoog niveau. In 2012 werden ze Vitessekampioen van afdeling Friesland ’96. Ze behaalden al vele eerste prijzen. In 2014 stonden ze vier maal op teletekst en behaalden ze een 1e, 2e en 4e van de afdeling tegen 16.739 duiven op de vlucht uit Sittard. Ze zijn 1e Generaal Totaal geworden van Frisia Oost en Samenspel E en 8e Generaal van de afdeling.

Jeroen van Heumen, Oss

Fondspel

Jeroen van Heumen heeft zich met veel succes toegelegd op de nationale ochtendlossingen. In 2014 maakte hij een werelduitslag op nationaal Narbonne ZLU met 28 mee en 13 prijzen tegen 6650 duiven: 13, 30, 45,  62, 176 enzovoorts! Hij is dit jaar dan ook 1e Nationale Marathon ZLU geworden met alle acht getekenden en 12e Nationale Marathon ZLU onaangewezen.

De hokken, die boven op de garage staan, heeft hij samen met zijn vader gebouwd. Hij beoefent zoals zoveel fondspelers het nestspel. Ook bij Jeroen vinden we een moderne aanpak op het gebied van verduisteren, belichten, medicatie en natuurlijke begeleiding, training etcetera. En last but not least: natuurlijk de goede duiven!

Jorrit Borst, Benschop

Jongeduivenspel

Jorrit Borst is nog maar drie jaar actief in de duivensport en heeft nu al prachtige prestaties geboekt. Zo werd hij in 2013, zijn tweede jaar, kampioen Jonge Duiven van de sterke vereniging de Groene Olijftak in IJsselstein met circa 60 leden – en dat op een minihokje!

Om in de toekomst ook op de dagfond te kunnen spelen bouwde hij in 2014 eigenhandig een echt Van Zon-hok. We laten u dit hok uitgebreid zien, terwijl Jorrit tot in alle details vertelt hoe hij bij de bouw te werk is gegaan.

We brachten Jorrit een tweede bezoek in het jongeduivenseizoen om de aankomst vanuit Morlincourt vast te leggen.

november 2014 / speelduur: ± 120 minuten

 

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2024