Koerier 104: Martin van Zon 2: Selectie & Koppeling

Koerier 104: Martin van Zon 2: Selectie & Koppeling
Model: 104
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 104

Martin van Zon, Berkenwoude

Selectie & Koppeling

In Koerier 104 geven we het woord aan Martin van Zon, bekend van Koerier 74 & 75.

Door zijn jarenlange ervaring bij honderden liefhebbers in binnen- en buitenland heeft Martin een schat aan ervaring opgedaan. Zelf behoort hij sinds lang tot de smaakmakers in onze wedstrijdsport.

In deze Koerierspecial geeft hij zijn inzichten over de SELECTIE & KOPPELING van postduiven prijs aan een groot publiek, en dat op een voor ieder heldere en inzichtelijke wijze.

Eerst behandelt hij puntsgewijs de uiterlijke kenmerken van een goede duif: de keel, de (voor)arm, de vleugel, de spieren, het oog, de rug (in combinatie met de onderbouw) en ten slotte natuurlijk de vitaliteit. Deze basiskenmerken illustreert hij vervolgens in de praktijk aan de hand van meerdere duiven, goed en slecht.

Selecteren is één ding, maar zeker zo belangrijk is dat je koppels kunt samenstellen om goed nageslacht te kweken. Martin vertelt hoe je hierbij te werk moet gaan, simpel gezegd: wie moet op wie? Belangrijke aspecten zijn hier oogvariatie en compensatiekweek.

Vervolgens zien we Martins duiven thuiskomen van de dagfondvlucht uit Vierzon, alsmede de verzorging daarna. Ook hierover geeft Martin de nodige tips.

We sluiten af met een bezoek aan de dagfondkampioenen 2012 van Zuid-Holland: PIET & HANS VAN ZON (geen familie). Zij hebben geselecteerd en gekoppeld aan de hand van de kenmerken die Martin heeft getoond. Deze aanpak heeft hun geen windeieren gelegd: met weinig duiven en een kleine accommodatie naar de top. Dus zo kan het ook!

november 2013 / speelduur: ± 102 minuten

 

Koerier Duivenfilms © 2024