Koerier 102: Stefaan Lambrechts – Koen Minderhoud

Koerier 102: Stefaan Lambrechts – Koen Minderhoud
Model: 102
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 102

Stefaan Lambrechts, Berlaar (BE)

Op 8 september 2012 gebeurde er iets unieks in de Nederlandse duivensport: die dag speelden drie verschillende hokken, in drie verschillende afdelingen, op drie verschillende jonge-duivenvluchten een eerste prijs in groot verband met een rechtstreeks aangeschafte duif van één en dezelfde liefhebber.

Die gelukkigen waren Hans & Evert-Jan Eijerkamp (Brummen), Kas & Karel Meijers (Ootmarsum) en Herman Pouw (Utrecht). Later dat jaar bleek de duif van Meijers ook nog eens de beste jonge duif van Nederland. Deze Olympic Bolt werd afgevaardigd naar de Olympiade.

Alle drie de hokken hadden hun winnende jonge duif aangeschaft bij STEFAAN LAMBRECHTS, nu al de nieuwe Leo Heremans genoemd. We gingen dus op pad om dit jonge fenomeen uit Berlaar te ontmoeten!

Koen Minderhoud, Koudekerke

KOEN MINDERHOUD, sinds jaar en dag een vedette op de Nederlandse dagfond, is na het topjaar 2012 ook in 2013 onverslaanbaar gebleken. Dit keer behaalde hij maar liefst drie NPO-overwinningen in afdeling 1 Zeeland ’96: op Pithiviers, La Souterraine en Châteauroux. Deze prestatie krijgt nog meer glans door het feit dat alle drie de zeges op naam staan van één wonderduif: de Geeloger.

We hernieuwen de kennismaking met deze bescheiden Zeeuw, over wie we in 1995 al eens een reportage maakten (verschenen in Koerier 31). Deze is als bonus toegevoegd.

augustus 2013 / speelduur: ± 130 + 69 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024