Koerier 101: Met Beute in Canada – Combinatie Everling

Koerier 101: Met Beute in Canada – Combinatie Everling
Model: 101
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 101

Met Beute in Canada

Met Gert-Jan Beute brachten we een bezoek aan enkele duivenmelkers van voornamelijk Nederlandse origine. We volgden hem bij de beoordeling van hun duiven en de adviezen die hij hun gaf. De kwaliteit van hun duiven bleek van een behoorlijk niveau.

Zelf gingen we met de Canadees-Nederlandse toppers Nick Oud, Oscar De Vries en Jack Eerenberg de hokken in om te zien hoe zij de duiven spelen. Zij lieten ons interessante zaken zien, onder meer op het gebied van verluchting, verduistering en belichting. Bij Andy Pallotta en Bruce Bidon zagen we de typische Californische hokken, in het groot en het klein.

Al met al biedt dit bezoek aan Canada veel nieuwe wetenswaardigheden voor de Nederlandse liefhebber!

Combinatie Cees & Maurice Everling, Gouda

Deze nieuwe Olympische sterren uit Zuid-Holland waren de afgelopen jaren vertegenwoordigd op de Olympiades in Poznan en Nitra met Olympic Sharon en Olympic Froome.

Op hun kleine accommodatie spelen ze totaal weduwschap, o.a. met duiven van vriend Willem de Bruijn. Gedrieën maken ze veelvuldig reisjes naar België, op zoek naar de “goede duiven”; ze hebben dan ook duiven van topliefhebbers als Gaston van de Wouwer en Maurice Hasendonckx.

We volgen vader Cees & zoon Maurice bij hun systeem en maken de aankomsten mee van de eerste midfondvlucht van het seizoen vanuit Nanteuil.

juni 2013 / speelduur: ± 130 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024