Koerier 044: Gerard & Bas Verkerk – Gebroeders Brügemann

Koerier 044: Gerard & Bas Verkerk – Gebroeders Brügemann
Model: 044
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 44

Gerard & Bas Verkerk, Alphen aan den Rijn

Vader & zoon Verkerk horen tot de tophokken van Nederland. 1988 was voor hen een absoluut topjaar. Olympic Ronaldo, een tweejarige weduwnaar, werd 1e Allround Duif Olympiade in Blackpool. Hun prestaties krijgen nog meer glans als je beseft dat deze bereikt zijn op een middelgrote accommodatie in een nieuwbouwwijk. Door totaal weduwschap te spelen benutten ze deze ruimte optimaal.

Met hun mix van Ouwerkerk-, Gebroeders de Wit- en Gebroeders Vroomen-duiven hebben vader & zoon Verkerk de top van de Nederlandse duivensport bereikt.

Gebroeders Brügemann, Assendelft

Deze fondsensatie slaagde erin kopprijzen te vliegen op ZLU-vluchten als Barcelona en Perpignan. En dát in Noord-Holland, met een overvlucht van 150 kilometer tegen Limburg en Brabant!

In 1996 leek er een einde aan de successtory van Kees, Jos & Pieter te komen, toen ze alle duiven verkochten. Maar twee jaar later  stonden de gebroeders alweer aan de top van de internationale fondwereld; een bewijs van de grote klasse van de Brügemannduif. De Koerier wist de deuren naar dit mirakelhok te openen.

mei 1999


 

Koerier Duivenfilms © 2024