Koerier 048: Joop Groenen – Combinatie Verbree

Koerier 048: Joop Groenen – Combinatie Verbree
Model: 048
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 48

Joop Groenen, Ooy

Met slechts zestien weduwnaars en sinds kort enkele weduwduivinnen is Joop al jaren de te kloppen man op vitesse en midfond in kring Nijmegen (600 leden). Joops vrouw Ellen verzorgt de jonge duiven en doet niet onder voor haar man. Hun zuivere Janssens via o.a. Wout Smeulders zijn uiterst geschikt voor het korte werk.

Behalve goeie duiven vindt Joop een goed hok zeer belangrijk. Als NPO-adviseur inzake hokkenbouw kun je hem zeker een specialist noemen op dit gebied. Joop geeft in deze reportage dan ook waardevolle tips over waar een goed hok aan moet voldoen.

Combinatie Verbree, Putten

Vader Co en zoon Piet zijn de mannen achter deze combinatie. Zij behoren al jaren tot de besten van de afdeling 7 Midden-Nederland. 1999 was voor hen een absoluut topjaar, getuige de volgende titels:

  • Generaal Kampioen on- en aangewezen afdeling 7 (3000 leden)
  • Beste liefhebber Vredesduifcompetitie
  • Beste dagfondduif Vredesduifcompetitie
  • 2e Beste doffer WHZB

Zij spelen het totale weduwschap. Ieder heeft de verantwoording over zijn eigen afdeling. Co en Piet hanteren een systeem gebaseerd op Ad Schaerlaekens, Willem de Bruijn en Cees Bosua. De duiven van de combinatie zijn van het onvolprezen Gebroeders De Wit-soort (Klak), rechtstreeks en via vriend Willem de Bruijn.

mei 2000

Koerier Duivenfilms © 2022