Koerier 049: Jan Slabbers – Combinatie Braad-De Joode – Th.Th. van Dijk

Koerier 049: Jan Slabbers – Combinatie Braad-De Joode – Th.Th. van Dijk
Model: 049
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 49

Jan Slabbers

Al in de jaren vijftig legde deze Limburgse fondcrack de basis voor zijn ijzersterke kolonie, die hij samenstelde uit duiven van de gebroeders Catrijse, Marcel Desmet en Huyskens-Van Riel. De 096 van Desmet zou de onbetwiste stamvader van Jans "gouden bloed" worden. Niet alleen hijzelf, maar ook onder meer Jan Cobben, Hein Brasse en de gebroeders Saya zijn erg succesvol met de 096-lijn. In deze film vertelt Jan Slabbers hoe hij zijn stam opbouwde.

Combinatie Braad- de Joode, Woudrichem

De combinatie van Jeroen Braad en Cees de Joode heeft zich op de dagfond gespecialiseerd. Wat op overnachtvluchten normaal is – je vizier op slechts enkele vluchten per jaar richten – doen zij op de dagfond. Alles staat in het teken van de vluchten vanaf 500 km, de rest is africhting.

Dit systeem resulteerde de laatste zes jaar in het dagfondkampioenschap van de CC Altena en Raamsdonkveer. Kroon op hun werk was de dagfondtitel van de ZNB in 1999. Hun Zoontjens-duiven, rechtstreeks van Wal dan wel via H&O, zijn uitermate geschikt voor deze specialisatie!

Th.Th. Van Dijk, Utrecht

Zijn bijnaam is niet voor niets "de kleine crack uit Zuilen", want in deze Utrechtse volksbuurt won Van Dijk op een totale accommodatie van 3,5 meter:

  • 1e aangewezen kampioen dagfond Afd. 7, 1999
  • 1e duifkampioen dagfond Kring Utrecht, 1999
  • 1e aangewezen kampioen vitesse Kring Utrecht, 2000
  • 1e duifkampioen vitesse Kring Utrecht, 2000

Bijna de gehele vliegploeg van 16 weduwnaars stamt uit Van Dijks super-kweekkoppel, dat op het zoldertje van de schuur huist.

juli 2000

Koerier Duivenfilms © 2024