Koerier 059: Dick Postma – Gradje Roeffen & Zoon

Koerier 059: Dick Postma – Gradje Roeffen & Zoon
Model: 059
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 59

Dick Postma, Leeuwarden

De kampioen van het noorden haalde begin jaren zestig duiven bij de Gebroeders Janssen, bij Tournier en bij zijn vriend Arie van de Hoek en groeide al gauw uit tot een nationale vedette.

Dick grossierde in kampioenschappen en superuitslagen. Het belangrijkste aan een duif vindt hij het karakter en dat hij nog steeds karakterduiven heeft, bewijzen zijn prestaties in 2001: 2e nationaal kampioen midfond en 1e vitesse van afdeling Friesland, en 1e keizer generaal oud van afdeling 11.

Dick speelt het weduwschap met doffers, uit wie hij iedere week het beste weet te halen.

Gradje Roeffen & Zoon, Grubbenvorst

Gradje domineerde reeds tientallen jaren de programmavluchten — hij was twee keer beste liefhebber van Nederland — toen hij met zijn zoon overschakelde op de overnachtfond. Ook op deze discipline wisten zij twee maal nationaal kampioen te worden, in 1999 en 2001.

Vaandeldrager van het hok Roeffen is de 119, een schaliedoffer die in 1999 9e en in 2001 2e duifkampioen meerdaagse fond werd.

Ook Gradje speelt het gewone weduwschap, maar om nationaal kop te kunnen spelen moet je, zo zegt hij, de doffers wél extra motiveren.

september 2002

Koerier Duivenfilms © 2024