Koerier 066: Dirk Van Dyck – Noël Peiren – Vermeulen & Zoon

Koerier 066: Dirk Van Dyck – Noël Peiren – Vermeulen & Zoon
Model: 066
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 66

Dirk Van Dyck, Zandhoven (BE)

Begin jaren negentig was hij uitgesloten voor het vitessespel, maar nu is Dirk Van Dyck op de halve en kleine fond opnieuw de te kloppen man in de Union Antwerpen, waar hij grossiert in eerste prijzen. Hij vergaarde wereldfaam met zijn Kannibaal, 1e nationaal Asduif Halve Fond 1996. Deze fantastische vlieger is nu de stamvader van het hok-Van Dyck. Een van zijn dochters geeft bij Gerard Koopman niets dan goeie!

Behalve de klasseploeg weduwnaars heeft Van Dyck vooral het jonge-duivenspel tot in de finesses uitgewerkt. Op de nationale vluchten moeten de jonge duiven, gekoppeld aan oude, uitblinken; het gaat om de eerste paar plaatsen, want anders ben je je poule-geld kwijt.

Noël Peiren, Zedelgem (BE)

Op 14 dagen tijd won deze matador de 1e nationaal Bourges én de 1e nationaal Brive. Peiren, van origine grote-fondspeler, bouwde zijn stam van kilometervreters op met oude Belgische rassen als Van der Espt, Stichelbaut, Catrijsse en de Didi’s via Jozef Vandenbroucke.

Voor Barcelona heeft hij een hok met 16 nestkoppels; de rest werkt hij af met weduwnaars. De jaarlingen worden als jonge duiven gespeeld, vanaf het schapje en ongepaard.

Vermeulen & Zoon, Zeist

Voor de familie Vermeulen ging op 14 juni 2004 een droom in vervulling: hun nestdoffer Mischa won de 1e nationaal St-Vincent Sector 3. De vader van deze duif, afkomstig van Guus van Aken, gaf eerder al de 6e nationaal Mont de Marsan.

juli 2004

Koerier Duivenfilms © 2024