Koerier 067: Maarten Kok – Jan & Hans van der Veeke

Koerier 067: Maarten Kok – Jan & Hans van der Veeke
Model: 067
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 67

Maarten Kok, Utrecht

Postduiven zijn de passie van deze gemeenteambtenaar. Maarten Kok steekt er al zijn vrije tijd in en draagt zijn liefhebberij ook uit aan anderen. Met 10 koppels op het totale weduwschap weet Maarten prachtige uitslagen te behalen, vooral op vitesse-, midfond- en jonge-duivenvluchten. Hij werd kringkampioen midfond en jonge duiven.

We filmden de aankomst van een juniorenvlucht. Omdat Maartens hok midden in een plantsoen met speeltuin staat, kan er van alles gebeuren op een vluchtdag. Daarom went hij zijn duiven van jongs af aan aan alle drukte rond het hok.

Jan & Hans van der Veeke, Westdorpe

Zoon Jan van der Veeke was dé uitblinker op de ZLU-vluchten van 2004: maar liefst 15 maal in de eerste 100! Naast fantastische series en teletekstvermeldingen had hij ook nog de 1e Internationale Asduif ZLU.

Hij speelt alleen ochtendlossingen, met doffers en duivinnen op totaal weduwschap, nooit op nest. Zijn duiven komen van George Carteus (België), aangevuld met duiven van Cees de Jong. Jan leerde de kneepjes van het vak van zijn vader Hans.

Vader Hans van der Veeke richt zich uitsluitend op de vijf dagfondvluchten van de NPO. In de ZNB, het grote samenspel tussen Noord-Brabant en Zeeland, was Van der Veeke sr meerdere malen kampioen. Zijn Superman gaf tientallen geweldige nazaten, de laatste jaren vooral in combinatie met rechtstreekse van Gaby Vandenabeele.

De afgelopen seizoenen heeft Hans veel tijd besteed aan de opbouw van Jans ZLU-ploeg. Vader en zoon vliegen van hetzelfde erf, geen wonder dus dat de verzorging bij hen identiek is.

september 2004

Koerier Duivenfilms © 2024