Koerier 073: Gert-Jan Beute & Günter Prange

Koerier 073:  Gert-Jan Beute & Günter Prange
Model: 073
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 73

Gert-Jan Beute, Wilhelminaoord & Günter Prange, Meppen (D)

Het optreden van Gert-Jan Beute in Koerier 69 leidde tot zoveel (positieve) reacties, vragen en opmerkingen, dat een tweede bezoek aan Wilhelminaoord noodzakelijk was.

In deze reportage gaan we dieper in op een aantal zaken die Gert-Jan in Koerier 69 aan de orde stelde, zoals belichtingsmethode en lijnenteelt. Verder laat hij zijn licht schijnen over werking en gebruik van de natuurlijke spierversterker creatine, over de manier waarop je “vorm” vaststelt, en hoe je je nú al kunt voorbereiden als het duivenseizoen in de nabije toekomst gaat lopen van 1 mei tot 1 oktober, vanwege vogelgriep en andere perikelen. Natuurlijk ziet u ook de duiven thuiskomen van een vlucht.

Gert-Jan nam ons bovendien mee naar het Duitse Meppen, waar het fenomeen Günter Prange woont. Deze ex-bokser is een grootheid bij onze oosterburen en wordt, als recordhouder van de Gouden Duif, ook wel de Gouden Duif-Kannibaal genoemd.

Günter liet ons alles zien; we mochten alles vragen, alles filmen: de motivatiebakken, de drinkgoten, de afzuiginstallatie, het dubbel-weduwschaphok voor 2007, het kweeksysteem, het voersysteem, de Prange Suppe, de warmtelampen, de truelight-verlichting, de blindering, en natuurlijk de kwekers.

mei 2006/ speelduur  ± 110 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024