Koerier 074: DagfondSpecial: Blois 2006 – Martin van Zon

Koerier 074:  DagfondSpecial: Blois 2006 – Martin van Zon
Model: 074
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 74

DAGFONDSPECIAL 2006

Nationaal Blois

Op 15 juli 2006 om 07.00 uur vond bij het historische stadje Blois, schitterend gelegen aan de Loire, de lossing plaats van 74.500 duiven. Deze nationale dagfondvlucht is de opvolger van de nu al legendarische GP Le Mans van 2005.

De Koerier volgde dit evenement vanaf de inkorving tot en met de perfecte lossing op deze prachtige losplaats. Het werd een vlucht onder hoge temperaturen en met noordoostenwind; kortom, een vlucht voor “echte duiven”.

We gingen vervolgens op bezoek bij vader Cor & zoon Patrick Hermes uit het Zeeuwse Lewedorp, die met hun jaarling-doffer Cas de landelijke zege voor zich opeisten op een afstand van 469 km. Cas speelde in 2006 al vier keer eerste in de vereniging en zette met deze eerste nationaal Blois de kroon op zijn korte carrière.

Martin van Zon, Berkenwoude

In het schilderachtige waterlandschap van de Krimpenerwaard vinden we een liefhebber die zich door geweldige prestaties en markante denkbeelden in de kijker heeft gespeeld. Martin van Zon kreeg in zijn loopbaan al vele duiven in handen en wist daar telkens weer de “goeie” uit te halen. Hij is een man met bijzondere gaven, die door veel duivenfans dan ook als leermeester, haast als een goeroe wordt beschouwd.

De laatste jaren is hij zich steeds meer gaan toeleggen op de dagfond. Hierop wil hij pieken en moeten zijn duiven er staan. Hij beheerst alle spelsystemen, maar momenteel heeft het spel met de duivinnen zijn voorkeur. Week in, week uit gaan ze de mand in: echte kilometervreters.

Zijn hokken en medische begeleiding houdt hij simpel doch effectief; zijn motto: goede duiven, de basis voor succes!

juli 2006/ speelduur  ± 100 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024