Koerier 075: Ko van Dommelen – Mari Rietveld

Koerier 075:  Ko van Dommelen – Mari Rietveld
Model: 075
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 75

Ko van Dommelen, Sint-Philipsland

In de duivensport is Sint-Philipsland een begrip. Was ooit Jan Walpot schier onverslaanbaar, nu luistert de te kloppen man hier naar de naam Ko van Dommelen. Wat hij de laatste jaren aan overwinningen bij elkaar heeft gespeeld, mag er zijn; in 2006 zette Ko de kroon op zijn werk met de 1e nationaal Dax ZLU, dankzij de nu al legendarische Paarsborst. Toen we hoorden dat Ko de vaandeldrager van zijn kolonie ging verkopen, wilden we dan ook graag getuige zijn van deze transfer.

Ko is bouwvakker en werkt de hele week. Daarom speelt hij op de grote fond enkel met weduwnaars, ca. 25 stuks. Zijn fondbasis is ijzersterk; nog altijd stroomt het bloed van de onvolprezen Aardenduiven door zijn fondkleppers. In de loop der jaren smeedde hij een homogene stam met onbegrensde erfelijke kwaliteiten, waarvan ook anderen weten te profiteren.

Mari Rietveld, Lexmond

De duif die Bergerac sector 3 in 2006 op zijn conto schreef en tevens de snelste was van het totale concours van 40.000 duiven, was de Jonge Baron van Mari Rietveld. Deze jonge fruitteler dankt zijn successen van de afgelopen jaren voor een deel aan Martin van Zon, die een hoofdrol vervulde in Koerier 74.

We gingen met Martin op bezoek bij Mari, om de Jonge Baron te bekijken en te achterhalen wat het geheim van hun vriendschap is. Hoe heeft deze tot zulke grootse resultaten kunnen leiden?

september 2006/ speelduur  ± 115 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024