Koerier 077: Hennie la Grouw – Gerrit Lahuis

Koerier 077: Hennie la Grouw – Gerrit Lahuis
Model: 077
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 77

Hennie la Grouw, Amsterdam

Hoog op zijn dak in de Amsterdamse Baarsjes speelt Hennie Lagrouw de sterren van de hemel. Hij smeedde zijn stam uit rechtstreekse Louis van Loon-duiven (de lijn van de Blauwe van 84), die hij kruiste met kinderen uit de toppers van Co & Piet Verbree uit Putten (o.a. de Ultra-lijn). Deze mix van Van Loon en Verbree bracht hem in 2005 de 1e Asduif van de Eendaagse Fondspiegel: Falco. In 2006 werd Hennie o.a. 2e categorie 8 Nationale Fondspiegel en 1e Generaal Afdeling 6, rayon F Noord-Holland.

Omdat hij moet woekeren met de ruimte, is Hennies devies: niet te veel duiven, maar wel de goeie. Hij speelt totaal weduwschap met doffers en duivinnen; ze vliegen elke week vanaf april en moeten de grote vorm eind mei te pakken hebben, als de dagfond begint.

Hoe Hennie dit alles voor elkaar krijgt, laten we u zien in Koerier 77. Ook maken we mee hoe de duiven thuiskomen van de vlucht uit Peronne.

Gerrit Lahuis, Sleen

Toen Gerrit Lahuis in 1988 de topsport vaarwel zei en opnieuw met de duivensport begon, was hem één ding duidelijk: alleen de beste duiven zijn goed genoeg. Dus kwamen er rechtstreekse Janssens, al snel gevolgd door Gommaire Leysen (België), Koopman, Van Dyck, Van der Horst, Elskamp en Nico Pronk. Zijn laatste aanwinsten komen van Verkerk.

Uit al deze lijnen smeedde Gerrit een sublieme stam, met een 1e en 3e nationaal Orléans 1998, een 1e NPO Houdeng 1999 en een 1e Keizer-Generaal Afdeling 10 in 2003. In 2006 kwam de echte bekroning, te beginnen met de 1e NPO Ablis. Maar de absolute klap op de vuurpijl was zijn 1e en 2e  NPO Blois, tegen vedetten als Koopman en Vredeveld. En dat alles op een tuinhokje van zes meter, met 35 oude duiven en 40 jonge! Ook hier dus het parool: kwaliteit boven kwantiteit.

Gerrit is een echte vakman, die ons de fijne kneepjes van zijn successen laat zien. Om zijn duiven te laten pieken werkt hij met verduisteren en bijlichten, met daarnaast de juiste mix van training en voeding. In Koerier 77 ziet u exact hoe hij hierbij te werk gaat.

mei 2007/ speelduur  ± 120 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024