Koerier 078: Comb. Verweij-Castricum – P. & P. Solleveld

Koerier 078: Comb. Verweij-Castricum – P. & P. Solleveld
Model: 078
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 78

Combinatie Verweij-Castricum, Mijdrecht

In het Groene Hart van Nederland, vlakbij de Loosdrechtse Plassen, stegen Michel Verweij & Jan Castricum de laatste jaren tot grote hoogten op de meerdaagse fond. Van al hun titels was het Marathon Noord-kampioenschap in zowel 2005 als 2006 wel het hoogtepunt. De kroon op hun werk was hun deelname aan de Olympiade 2007 in Oostende, waar hun toppers Heintje en Toon in de categorie marathon eindigden als derde, respectievelijk vijfde.

In Koerier 78 laten Michel & Jan zien hoe zij tot deze prestaties zijn gekomen. Zo oefenen zij hun discipline uit met 24 nestkoppels; over deze bijzondere combinatie van overnachtfond met nestspel spreken wij natuurlijk uitvoerig met hen.

In het vliegseizoen zorgt Jan voor de intensieve dagelijkse training en verzorging, terwijl Michel ’s avonds bij de duiven te vinden is.

In het kweekhok bewonderen we Toon, de crack die voor het nageslacht moet zorgen dat de naam Verweij-Castricum ook in de toekomst hoog houdt.

Peet & Paloma Solleveld, Maasdijk

Het jaar 2007 heeft vader Peet & dochter Paloma Solleveld vele triomfen gebracht. Zo behaalden zij met Henkie Graszaad de nationale overwinning op Bordeaux bij de jaarlingen en werden zij kampioen 2007 aan- en onaangewezen op de ZLU-vluchten van afdeling 12 Kuststrook. Hun topduif is de driejarige Ruby Star, met fantastische prestaties op Bordeaux 2005 en 2006 en op Narbonne 2007.

Ook deze combinatie hanteert een bijzonder spelsysteem op de lange afstanden: hun jaarling-doffers vliegen namelijk als paters. Dit systeem heeft vader en dochter Solleveld bepaald geen windeieren  gelegd, zoals u in deze reportage zult zien.

juli 2007/ speelduur  ± 100 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024