Koerier 081: Gilbert Heijnen & Zonen

Koerier 081: Gilbert Heijnen & Zonen
Model: 081
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 82

Gilbert Heijnen & Zonen, Gronsveld

100 JAAR DUIVENSPORT FAMILIESPORT

Koerier 81 is in zijn geheel gewijd aan Gilbert Heijnen, voor wie 2007 alvast een kroonjaar werd met een 1e nationaal Narbonne (duivinnen) en een 1e provinciaal Bordeaux ZLU.

De liefde voor de duivensport zit Gilbert in de genen. Al in 1908 zette grootvader Henri zijn eerste stappen in de duivensport. Hij gaf de duivenbacil door aan zijn drie zonen, van wie de jongste, Bèr, de grondlegger werd van een prachtige kolonie. De basis hiervan bestond sinds WO II uit Fabryduiven uit Luik. Samen met zijn zoon Gilbert oogstte Bèr vanaf de jaren tachtig Europese roem.

Na het overlijden van Bèr in 1996 ging Gilbert alleen verder onder de naam G. Heijnen & Zoon. Nu ook zijn zonen Rud & Paul interesse tonen, kunnen we anno 2008 met recht spreken van een eeuw duivensport, familiesport op naam van Heijnen & Zoon.

Gilbert onderricht ons op aanstekelijke wijze over de duiven, de accommodatie en de spelsystemen, in het bijzonder het duivinnenspel, die aan dit succes ten grondslag liggen. Hij lardeert dit met tal van wetenswaardigheden, zoals de samenstelling van kweekkoppels op basis van de ogentheorie en oude middeltjes om de duiven gezond te houden. Bovendien verloochent hij zijn aard als leraar aardrijkskunde en geschiedenis niet; hij leidt ons rond door het karakteristieke mergellandschap en brengt de historie van de Zuidlimburgse duivensport tot leven met bezoeken aan zijn duivenvriend Eddy Jacobs en “het oudste duivenvrouwtje van Zuid-Limburg”, zo niet heel Nederland (94 jaar!).

Zo is Koerier 81 een buitengewoon boeiende en leerzame film geworden: een must voor iedereen die een evenwicht zoekt tussen professionele en familiale duivensport!

juni 2008/ speelduur  ± 125 + 25 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024