Koerier 082: Wout Spierings – Jos de Ridder

Koerier 082: Wout Spierings – Jos de Ridder
Model: 082
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 82

Wout Spierings, Waalwijk

In 2005 bracht de Koerier al eens een bliksembezoek aan Wout Spierings, toen hij op de legendarische Grand Prix Le Mans de 1e en 2e nationaal in zijn zone had weten te pakken. Nu is de tijd rijp voor een uitgebreidere kennismaking met deze 38-jarige timmerman, die zich sindsdien heeft ontpopt als nationale topper.

Op de programmavluchten staat hij zijn mannetje, maar de dagfond en het jongeduivenspel zijn Wouts specialiteit. Zijn L-vormige accommodatie beslaat in totaal 13 meter, inclusief het kweekgebeuren. Wouts vliegploeg bestaat uit 38 weduwnaars, verspreid over drie afdelingen; de 65 jongen worden op de deur gespeeld. Hij heeft zijn stam opgebouwd met duiven van schoonvader Nico Treffers (Janssenbloed), aagevuld met Cees Gijzen, Peter Remie en Jos Monsieurs.

In Koerier 82 nemen we het duivenspel van A tot Z door met Wout, met o.a. de voorbereiding op de dagfond, inclusief verduisteren, tot en met het moment waarop de duiven op weduwschap gaan…

Jos de Ridder, Asperen

Een van de smaakmakers van het duivenseizoen 2008 was Jos de Ridder. De duiven maken bij hem het mooie weer. Hij haalde meerdere afdelingsoverwinningen en teletekstnoteringen, met als klap op de vuurpijl de 1e nationaal Blois tegen 68.000 duiven.

In deze reportage laten we u zien hoe hij zijn duivinnen op totaal weduwschap speelt. De inrichting van het duivinnenhok wordt haarscherp in beeld gebracht, inclusief verduisteren en bijlichten. Natuurlijk ontbreekt Wirramira, de winnares van Blois 2008, niet. Inmiddels is zij voor een recordbedrag vertrokken naar de familie Herbots in België.

augustus 2008/ speelduur  ± 125 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024