Koerier 084: Vanhove-Uytterhoeven – Paul & Jelle Roziers

Koerier 084: Vanhove-Uytterhoeven – Paul & Jelle Roziers
Model: 084
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 30,00
Excl. BTW: € 30,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 84 (dubbel-dvd)

DE MODERNE DUIVENSPORT

De afgelopen jaren heeft de duivensport zich razendsnel ontwikkeld. Was er vroeger enkel nestspel en weduwschap, tegenwoordig kan de liefhebber kiezen uit meerdere spelsystemen en deze vooral ook combineren. Dit is de toverformule! De hokaccommodaties zijn hiervoor aangepast, zodat ze volledig stuurbaar zijn naar gelang het seizoen. Zo zijn er nu hokken uitgerust met “slaapkamers”. Was verduisteren vroeger revolutionair, nu is het de combinatie van verduisteren en belichten die het hem doet: vandaar de slaapkamers. Om te kunnen pieken worden op bepaalde vluchten alle toegestane middelen ingezet. Het onnodig gebruik van antibiotica is wijdverspreid, soms is er zelfs sprake van misbruik, o.a. door overdosering. Ook krijgen de duiven om te pieken steeds vaker een boost met bepaalde vaccins.

Alleen: zonder de goede duif werkt gelukkig niets! Daarom blijft selectie de constant aanwezige factor binnen de moderne kweekmethode. Deze gaat uit van de lijnenteelt (oftewel familieteelt), dan volgt kruising met vers bewezen superbloed en ten slotte keert men terug op de succeslijn.

Al deze zaken komen aan de orde in de dubbel-dvd van de KoerierSpecial 2008, die maar liefst vier uur duurt. Samen met de Belgische reporter Eddy Noël ging Jos Voortman van Koerier Duivenfilms op pad om de moderne duivensport te filmen op de hokken van twee Belgische grootmachten. In Koerier 84 stellen wij u voor aan:

de tandem Vanhove-Uytterhoeven, Putte (BE)

DE KANNIBALEN DER BELGISCHE NATIONALE VLUCHTEN

Mit & Geert Vanhove staan samen met vernieuwer zoon Geert al 30 jaar aan de top in de Belgische duivensport. Terwijl andere tophokken verdwenen, staan zij er nog steeds! Hoe hebben zij dit voor elkaar gekregen? Waar anderen bleven stilstaan voerden zij de noodzakelijke vernieuwingen door, zonder de oude aanpak te verloochenen. Waar we aan moeten denken? De introductie van o.a. nieuwe spelsystemen bij oud en jong, belichtingsmethode, aanpassing van de voeding en de juiste kweekstrategie!

Paul & Jelle Roziers, Berlaar (BE)

DE JONGE HONDEN UIT BERLAAR

De nationale vluchten zijn hun domein! De term “Jonge Hond” gaat vooral op voor zoon Jelle, die ondanks zijn jeugd de door de wol geverfde manager van de vliegploeg is. Vader Paul is verantwoordelijk voor de kwekers en zorgt voor de noodzakelijke financiële injecties. Zij bouwden het hok van de toekomst, volledig stuurbaar, geschikt voor het moderne dubbele weduwschap met beide geslachten. Alles is hier voorhanden. Zien we hier de duivensport van de toekomst?!

november 2008 / speelduur 215 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024