Koerier 085: Jacob Poortvliet – Comb. Op De Beeck-Baetens

Koerier 085: Jacob Poortvliet – Comb. Op De Beeck-Baetens
Model: 085
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 85

Jacob Poortvliet, Surhuizum

Toen Jacob Poortvliet in 2002 het huis en de hokken van Pieter & Gea Veenstra in het Friese Surhuizum kocht, kon hij niet bevroeden dat hij ruim vijf jaar later nationaal en internationaal aan de top zou staan. Natuurlijk had de accommodatie haar waarde al bewezen, en Jacob investeerde direct in nog meer kwaliteit door aankopen bij o.a. Gerard Koopman, Marcel Sangers en Veenstra zelf. Vanaf 2004 resulteerde dit in steeds opvallender prestaties.

In 2006 haalde hij een twintigtal jongen bij de Belgische combinatie Op De Beeck-Baetens. Hij is hun nog immer dankbaar, want deze rechtstreekse Belgen ontpopten zich tot ware pareltjes.

We stellen u voor aan uitblinkers als de Jonge Zot en Eddy, aan Olympic Ellen, die op de Olympiade 2009 in Dortmund derde beste allroundduif werd, en bovenal aan Karen, die in deze reportage een hoofdrol zou gaan spelen. U ziet haar aankomst uit Achène, die Jacob een hoge teletekstnotering bezorgde.

Zijn superduiven zijn maar één kant van de zaak; Jacob heeft de top ook bereikt dankzij een perfecte begeleiding. Ook hierover informeren we u uitvoerig.

Combinatie Op De Beeck-Baetens, Putte (BE)

Jacob Poortvliet had ons zo nieuwsgierig gemaakt naar deze combinatie van grootvader Willy Op De Beeck, schoonzoon Eddy Baetens en kleinzoon David Baetens, dat we naar het Belgische Putte, nabij Antwerpen, afreisden.

Hun duiven stammen af van drie lijnen: de Zot-lijn, met als basis duiven van Hasendonckx-Bogaerts, de Kannibaal-lijn en de Bourges-lijn. De beide laatste zijn direct afkomstig van grootmeester Dirk Van Dyck, die we gerust de mentor van de combinatie mogen noemen: “Dirk staat ons met raad en daad bij. Van hem krijgen we met zekerheid het juiste advies!”

De combinatie speelt met 48 weduwnaars en 100 jonge duiven. Aangezien de jonge duivinnen in 2008 buitengewoon presteerden, staat in 2009 voor het eerst ook het weduwschapspel met duivinnen op het programma.

We volgden het trio bij de opening van het nieuwe seizoen en de aanloop naar nationaal Bourges in mei.

juni 2009/ speelduur 154 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024