Koerier 086: Moderne Duivengeneeskunde met Peter Boskamp

Koerier 086:  Moderne Duivengeneeskunde met Peter Boskamp
Model: 086
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 86

MODERNE DUIVENGENEESKUNDE

met Peter Boskamp, duivenarts

NATUURLIJKE AANPAK & VERANTWOORD MEDICIJNGEBRUIK

In Koerier 86 maakt u uitgebreid kennis met Peter Boskamp, de dierenarts uit Beek (Limburg) die zich heeft toegelegd op de medische begeleiding van postduiven. Hij is wijd en zijd bekend door zijn pleidooi voor een natuurlijke aanpak, waarbij weerstandsverhoging centraal staat, en voor verantwoord medicijngebruik. Vooral het veelvuldig gebruik van antibiotica heeft geleid tot resistentie van vele ziekteverwekkende bacteriën, met alle consequenties voor de gezondheid van de duiven vandien.

We laten zien hoe Peter Boskamp zijn opvattingen in praktijk brengt. Allereerst ontmoeten we hem tijdens een spreekuur op locatie bij PV Deuteren in Den Bosch, waar hij de gezondheid van enkele duiven controleert. Ook de welbekende Gert-Jan Beute is aanwezig; hij keurt de duiven op kwaliteit en stelt Peter prangende vragen over medische begeleiding.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de dierenkliniek van Peter Boskamp in Beek. Dit keer hebben we zelf een duif meegebracht, die Peter grondig onderzoekt. In het afsluitende gesprek licht hij op toegankelijke wijze zijn duivenbegeleidingssysteem nog eens toe.

We zijn ervan overtuigd dat deze kennismaking met Peter Boskamp en zijn methode duivenliefhebbers veel stof tot nadenken én discussie biedt!

© aanvullende fotografie: InterArt/Maurice Ickenroth

augustus 2009/ speelduur 97 + 14 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024