Koerier 091: Fondspecial 2010 – Nestspel, Totaal Weduwschap & Grote Fond

Koerier 091: Fondspecial 2010 – Nestspel, Totaal Weduwschap & Grote Fond
Model: 091
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 91

FONDSPECIAL 2010 – Nestspel, Totaal Weduwschap & Grote Fond

Wout van den Hoek, Putten

Sinds jaar en dag hoort Wout van den Hoek tot de top op de grote fond; was hij in de jaren 90 bekend door zijn duif het Wonder van Putten, nu heeft diens opvolger zich gemeld. Zijn weduwduivin Celine was in 2009 1e duifkampioen Afdeling 7, beste duif Marathon Noord en 1e Asduif van de Noordelijke Unie.

Wout levert deze prestaties met een stam hoofdzakelijk gebaseerd op de Van der Wegen-duiven. Op een kleine maar efficiënte hokaccommodatie speelt hij het totale weduwschap, gemengd met een vleugje nestspel.

We volgen Wout en zijn kolonie gedurende het seizoen 2010, met als hoogtepunt de overnachtvlucht van Brive. We waren zowel bij de inkorving als bij de aankomst van de duiven. U ziet of Wouts duiven de hooggespannen verwachtingen waarmaakten.

Huib Bransen, Putten

Er was nog een liefhebber in Putten wiens verrichtingen we wilden volgen: Wouts clubgenoot Huib Bransen. Deze fervente nestspeler heeft meer dan eens zijn visitekaartje afgegeven bij noordoostenwind en hoge temperaturen.

Als druk bezet man – u kent hem wellicht als secretaris van afdeling 7 en als keurmeester – is hij een echte liefhebber, die zich heeft toegelegd op het fondspel. Zijn duiven stammen af van Martin Vinkenborg en La Grouw senior. Huibs broer Hans neemt de jonge duiven voor zijn rekening.

Aart Hup, Oene

WINNAAR ORANGE 2010

De Koerier besteedt speciale aandacht aan het eerste internationale NU-concours met ochtendlossing vanuit Orange. We waren bij de inkorving in Utrecht en stuurden de convoyeurs op pad met een camera om de verzorging en de lossing van de duiven te filmen.

Voor de internationale winnaar stelden wij een extra prijs beschikbaar in de vorm van een reportage. Dit werd Aart Hup uit het Gelderse Oene met het Schimke. We filmden Aart en zijn duiven bij zijn ruime accommodatie.

oktober 2010 / speelduur 120 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024