Koerier 092: Een Halve Eeuw Van der Wegen

Koerier 092:  Een Halve Eeuw Van der Wegen
Model: 092
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 92

EEN HALVE EEUW VAN DER WEGEN

met Luci & Antoon van der Wegen

Inderdaad: vijftig jaar Van der Wegen aan de top van de internationale fond!

De eerste twintig jaar speelt Antoon met zijn vader Janus vanaf de Ravelijnstraat in Steenbergen. Daar leggen zij de basis en behalen ze de eerste grote internationale successen, o.a. op Barcelona. Sinds 1982 speelt Antoon vanaf de Krommeweg, onder de naam Antoon & Luci van der Wegen. Samen zetten zij de onnavolgbare reeks van successen voort, en ook vorig jaar voegden zij wederom klinkende titels toe aan hun palmares.

EXCLUSIEF VOOR DE KOERIER openden Antoon & Luci de poorten van hun Steenbergense domein. Tijdens deze bezoeken werd ons opnieuw duidelijk hoe uniek zij zijn binnen de duivensport. Samen met hun Van der Wegen-duiven zijn ze niet te evenaren. Al in 1989 wijdden wij een reportage aan hen en nu, 21 jaar later, is onze conclusie nog even helder: er zijn geen betere. Deze eerste film hebben wij als bonus toegevoegd.

Antoon heeft zijn simpele maar punctuele begeleidingssysteem in essentie gehandhaafd. Het is gebaseerd op zijn vakmanschap en inzicht, met als uitgangspunt de natuurlijke gezondheid van de Van der Wegen-duif. Doordat er geen trucs, medicatie en wat dies meer zij worden toegepast, presteren hun duiven niet alleen bij Luci & Antoon zelf, maar ook bij talloze duivenmelkers op alle continenten.

We laten Antoon & Luci uitgebreid aan het woord en lopen met Antoon mee bij de verzorging van de duiven. We wisselen van gedachten over talloze belangrijke thema’s binnen de fondsport.

Dankzij deze aanpak krijgt u een zeldzame kijk achter de schermen bij dit uitzonderlijke echtpaar, dat al zo lang aan de top van het mondiale fondgebeuren staat.

In deze film is als bonus de Koerier-reportage uit 1989 opgenomen (oorspronkelijk verschenen in Koerier 5)

november 2010 / speelduur 105 + 33 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024