Koerier 093: Adrie Kors – Marcel Aelbrecht & Frans Sablon

Koerier 093:  Adrie Kors – Marcel Aelbrecht & Frans Sablon
Model: 093
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 93

Adrie Kors, Steenwijkerwold

De grote Friese kampioenen Adrie & Marie Kors zijn sinds jaar en dag de sterkste spelers van afdeling 11.

Als kenner en stielman bij uitstek gaat Adrie met een vliegploeg van 46 stuks op totaal weduwschap de strijd met de concurrentie aan. In 2010 resulteerde dit in geweldige kettinguitslagen, NPO-teletekstvermeldingen, de nationale overwinning op Troyes en ten slotte het keizer-generaalschap van afdeling Friesland op de dagfond.

Behalve met zijn eigen soort doet hij het de laatste jaren ook fantastisch met nieuwe aanwinsten van Bert Berends en Leo Heremans.

We liepen met Adrie mee bij de verzorging en filmden de aankomst vanuit Nijvel.

Marcel Aelbrecht & Frans Sablon, Lebbeke (BE)

“De melker met de kleine mand” is zijn bijnaam: Marcel Aelbrecht is een absolute vedette, maar altijd de eenvoud zelve gebleven. Hij was tweemaal achtereen kampioen van België, in 2005 en 2006, winnaar van Perpignan, 1e nationale Asduif KBDB enzovoorts enzovoorts.

Zijn De Rauw-Sablonduiven worden door iedereen begeerd, maar Marcel is geen man van de commercie. Wij kregen echter toestemming voor een exclusieve ontmoeting met dit 83-jarige fenomeen.

Marcels buurman Frans Sablon was ook aanwezig. Hij legde ons uit welke belangrijke rol de duiven van De Rauw-Sablon speelden bij de successen van Marcel, en nog altijd spelen bij talloze anderen.

juni 2011 / speelduur ± 120 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024