Koerier 099: Fondspecial 2012

Koerier 099: Fondspecial 2012
Model: 099
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 99

FONDSPECIAL 2012

Jan van Straten & Jay Lissenberg, Utrecht

In deze extra lange fondspecial allereerst aandacht voor aanstormend fondtalent Jay Lissenberg, in 2011 kampioen ochtendlossing van afdeling 7. Bij hem filmden we de aankomsten van de overnachtvlucht Aurillac.

Toen plaatsgenoot Jan van Straten als eerste een duif meldde, brachten we ook hem een kort bezoek. Inderdaad speelde zijn Esmé de eerste nationaal.

Aan het eind van het seizoen gingen we nogmaals naar Jay voor een aankomst, nu van de ochtendlossing vanuit Bergerac. Hij stond toen opnieuw hoog in het kampioenschap van afdeling 7. Met jonge fondspelers als Jay Lissenberg heeft de duivensport zeker nog toekomst!

Kampioenen Marathon Noord

Vervolgens aandacht voor Marathon Noord 2012, een competitie over drie vluchten met twee getekende duiven.

Eerst bezoeken we P.J. Van den Berg & Zoon uit Benschop. Paul senior & Paul junior deden in 2012 voor het eerst mee met de Marathon Noord-competitie en werden meteen kampioen middaglossingen met Saint-Vincent, Albi en Cahors. Ook hebben zij met de Thijs de duifkampioen Marathon Noord.

Kampioen ochtendlossingen Marathon Noord werd Arie Pastor. Op zijn accommodatie in Amsterdam-Noord pakte hij drie keer vroeg met drie verschillende getekende duiven: op Barcelona, Marseille en Perpignan. Maak kennis met deze nestspeler op de fond en met zijn toppers.

Hans & Evert-Jan Eijerkamp, Brummen

Een impressie van de Open Dag die vader & zoon Eijerkamp in het voorjaar organiseerden. We kregen het nieuwe fondhok op de Greenfieldstud te zien, Evert-Jan toonde ons de topduiven en hij ging in op de kweekfilosofie bij Eijerkamp. ’s Middags stond de jeugd centraal.

oktober 2012 / speelduur 165 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024