Koerier 020: Ad Schaerlaeckens deel 1 – Sam de Jong

Koerier 020: Ad Schaerlaeckens deel 1 – Sam de Jong
Model: 020
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 20

Ad Schaerlaeckens, Baarle-Nassau

Deel 1

Hij is de man van de superuitslagen met oude én jonge duiven, op de vitesse én de halve fond, van april tot en met september. Duivensport is voor hem topsport: een kwestie van seconden…

In 1985 kreeg hij al de bijnaam "Burgemeester van Orléans" en in 1992 domineerde hij dit juniorenconcours nog steeds. In Midden-Brabant staat hij ook met zijn oude duiven aan de top. Samen met de jongen behaalden zij in 1988, 1990 en 1992 het Generaal Kampioenschap Onaangewezen in deze afdeling.

Veelzijdigheid typeert Ad Schaerlaeckens. Een treffend voorbeeld is zijn schrijverij; zijn artikelen worden in binnen- en buitenland gepubliceerd, maar hij is een der weinigen die hun ideeën hard weten maken als er gevlogen wordt.

In deze film een uitgebreide kennismaking met deze topper!

Sam de Jong, Heemskerk

Nadat hij vele generale titels in afdelingsverband bij elkaar gevlogen had, besloot Sam de Jong de overstap naar de grote fond te wagen. Een moedige keuze, want hij zou moeten opboksen tegen de specialisten van beneden de grote rivieren. De pure klasse van Sam én zijn taaie fondkleppers bezorgde hem in 1992 echter de titel van Kampioen Westeuropese Supermarathon!

Hoe Sam met zijn kleine hok met nestduiven tot zulke grootse prestaties wist te komen, laten we u in deze Koerieraflevering zien.

mei 1993

Koerier Duivenfilms © 2024